Stadswandeling met gids

Een unieke rondleiding door het historische hart van Breda

€ 9,95 p.p.

Onder begeleiding van een stadsgids wandel je door de straten van Breda en kom je alles te weten over de historie van de stad. De stadswandeling is in drie verschillende varianten te boeken en eindigt in het centrum van Breda. De wandelingen kunnen starten tussen 9:30 en 16:00 uur.

vanaf 11 personen
1,5 uur tot 2 uur
Centrum
Buitenactiviteit
11 personen
Wissen
    Reset options
Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorie:

Historische kilometer:

De stadsgids voert je door de historische binnenstad van Breda. De wandeling begint in de Willemstraat, waarna je door stadspark het Valkenberg loopt. Je brengt een bezoek aan de Grote of Onze Lieve Vrouwe Kerk die een prachtig interieur heeft; hier liggen diverse voorvaderen van ons Koninklijk Huis begraven.

Vooral de Prinsenkapel is bezienswaardig. Als de Grote Kerk niet te bezoeken is (bv. tijdens een evenement), breng je een bezoek aan de Antoniuskathedraal in hartje centrum. Ook het terrein van het Kasteel van Breda (hierin is nu de KMA gevestigd) wordt bezocht. Een bezoek aan het Begijnhof, het Begijnhofmuseum en aan winkelgebied ‘t Sas mag uiteraard niet ontbreken. De gids maakt er een onvergetelijke stadswandeling van!

Kasteelwandeling:

Een unieke rondleiding o.l.v. een stadsgids over een bijzonder terrein. Normaal is het Kasteel van Breda gesloten voor publiek omdat hier de Nederlandse Defensie Academie is gevestigd.

Je maakt kennis met de opmerkelijke geschiedenis van het kasteel, dat vroeger bewoond werd door de Oranjes. Je bezoekt diverse zalen en bijgebouwen van het kasteel, de onderaardse gang op het terrein en voorlichtingscentrum de Duiventoren, een van de torens van het Spanjaardsgat.

Nassauwandeling:

Veel van de prachtige, historische gebouwen die beeldbepalend zijn voor de Bredase binnenstad, zijn gebouwd in de tijd van de Nassau’s. Breda is dan ook de enige echte Nassaustad in Nederland. Er is uit die tijd veel bewaard gebleven. Ook nu nog herinneren tal van monumenten u aan de Nassau’s.

Je bezoekt het Kasteel van Breda, waar de Nassau’s resideerden. Ook komt de Grote Kerk met het schitterend met bladgoud gerestaureerd plafond aan bod. Hier zijn prachtige grafmonumenten te bewonderen in o.a. de Prinsenkapel met 16e eeuwse fresco’s. Verder begeleidt de gids je naar het Begijnhof, het Kapucijnenhof en stadspark het Valkenberg (waar de Nassau’s hun valken hielden voor de jacht).

Dit programma is inclusief:

  • Ervaren gids (maximaal 28 personen per gids)
  • Bezoek aan diverse bezienswaardigheden

Maak je programma compleet met deze uitjes…

Extra informatie

Min. group

vanaf 11 personen

Tijd

1,5 uur tot 2 uur

Locatie

Centrum

Type activiteit

Buitenactiviteit

Chat met ons!

Wij zijn weer open!De leukste groepsuitjes in Breda gaan weer door!

Gelukkig kunnen we bijna alle activiteiten (in overleg) weer voor jullie aanbieden!

Laten we samen Breda weer op een leuke manier beleven!

Tot snel!

Heeft u vragen? Neem dan contact op

Onze uitjes