Beleef Breda per kano

Geniet vanaf het water en zie Breda eens van de andere kant!

Vanaf:  10,00

De kano is een van de oudste vormen van vervoer en werd vroeger veelvuldig door ontdekkingsreizigers gebruikt om nieuwe gebieden te verkennen. Ga op ontdekkingstocht door de singels van Breda!

Het start- en eindpunt van de tocht bevindt zich op een belangrijk punt in de geschiedenis van Breda; het Spanjaardsgat. Hier overwon Adriaan van Bergen de Spanjaarden en gaf Breda terug aan de Nederlanders. Aan de oever van het Spanjaardsgat ligt het ponton van BeleefBreda waar je door onze havenmeesters ontvangen wordt, een korte instructie krijgt en een Bredaos waoterboekske mee krijgt voor de tocht.

 Wil je snel kijken of we op korte termijn nog beschikbaarheid hebben?

Reserveer en boek direct gemakkelijk jouw wateractiviteit online via 

                     www.bootjehurenbreda.nl

Voor last minute boekingen, vragen of benieuwd naar de andere mogelijkheden? Neem dan contact met ons op via 076-5205957!

Vanaf 4 personen
2 uur
Centrum
Buitenactiviteit
4 personen
  Reset Opties

De vaarroute:

Vanaf het Spanjaardsgat naast de nieuwe haven, begint de tocht over de singels van Breda per kano. Je ziet Breda vanuit een heel ander oogpunt. De wegen en auto’s zijn nauwelijks te zien en wat overblijft zijn de prachtige gebouwen, monumenten en natuur langs het water. Delen van de tocht waan je je niet meer in de stad maar in een natuurgebied met een enkele visser langs de oever. De route voert onder andere langs de Koninklijke Militaire Academie, de oude watertoren, het Chassé Park en de Seelig kazerne. De tocht is ongeveer zo’n 6 kilometer.

De kano’s:

Voor de kanotocht kun je kiezen uit drie type Canadese kano’s: een 10- persoonskano, een 4-persoonskano of een kleinere kano voor 2 personen. Indien je een voorkeur voor een kano hebt kun je dit tijdens je boeking aangeven!

Annuleringsverzekering:

Wanneer je niet het risico wilt lopen dat het slecht weer is tijdens de vaartocht, dan is er de mogelijkheid om een annuleringsverzekering af te sluiten. Je kunt dan de gehele kanotocht tót 24 uur voor aanvang annuleren. Het bedrag van de reservering minus de annuleringsverzekering wordt gerestitueerd. Het is niet mogelijk om personen te annuleren middels deze annuleringsverzekering.

Losse verhuur:

Van April tot en met Oktober (afhankelijk van het weer) is er in het weekend de mogelijkheid om zonder reservering een tocht te maken in één van onze kano’s wanneer deze beschikbaar zijn. Op zaterdag en zondag is er van 12:00 tot 16:00 uur altijd iemand van BeleefBreda aanwezig op het ponton bij Spanjaardsgat.

Belangrijk:

 • Iedereen die met de kano op pad gaat moet kunnen zwemmen. Je dient in het bezit van een zwemdiploma te zijn of zwemlessen volgen.
 • Het is mogelijk om met minder dan vier personen te reserveren, echter dient er in dat geval  wel voor vier personen betaald te worden.
 • Bij alle vaartochten dient er ten alle tijden minimaal één meerderjarig persoon (18+) deel te nemen.
 • Er mag tijdens de toch NIET worden in en of uitgestapt langs de route. Hou rekening met een sanitaire stop voordat je gaat varen.
 • Verder dan de Frisobrug mag er niet gevaren worden.
 • Varen onder invloed van drank en of drugs is NIET toegestaan.
 • Het is toegestaan om eigen consumpties te nuttigen aan boord.

Dit programma is inclusief:

 • Uitleg van instructeur
 • ‘Bredaos waoterboekske’ met routekaart en informatie over de bezienswaardigheden onderweg
 • Eventueel gebruik tonnen/zwemvesten

 

Maak je programma compleet met deze uitjes…

Extra informatie

Min. group

Vanaf 4 personen

Tijd

2 uur

Locatie

Centrum

Type activiteit

Buitenactiviteit