Rum, Whiskey, Wodka & Gin tasting

Kom meer te weten door te leren en te proeven!

 35,00

De tastings vinden plaats midden in het centrum van Breda. In een gezellige horecalocatie ga je met collega’s of vrienden genieten van de onwaarschijnlijke mogelijkheden van de verschillende dranken.

Vanaf 9 personen
2 uur
Centrum
Binnenactiviteit
9 personen
    Reset Opties

Rum tasting:

Rum is een kwaliteitsdistillaat van de bovenste plank en kent een grote opmars in Europa! Onze rum-expert vertelt meer over de herkomst en het productieproces van Rum, de lagering en de invloed daarvan op smaak.

Ken jij rum voornamelijk als basisingrediënt van de Cuba Libre of de Mojito? Het is veel meer dan dat! Na een korte introductie en tasting ga je zelf aan de slag met het mixen van rum met andere ingrediënten.  Ga je voor de stoere cocktail met een bite of toch liever voor een exotische Caipirinha?

Whiskey tasting:

Whisky is een sterke drank waar men nooit over raakt uitgepraat. Het wordt over de hele wereld geproduceerd en is te verkrijgen in alle soorten en maten. Onze whisky-expert geeft een introductie over de oorsprong van whisky, het rijpingsproces, de verschillen, maar ook de overeenkomsten tussen de varianten.

Na een smaaktest ga je aan de slag met het combineren van diverse smaken. Ontdek je, in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, de trendy ‘Old Fashioned’ of geef je de voorkeur aan de strakke Manhattan?

Wodka & Gin tasting:

Stef Bos zong er een liedje over, de gemiddelde Rus drinkt er zichzelf dagelijks mee onder tafel en wij mixen het tot de meest onwaarschijnlijke cocktails: Wodka! En dat terwijl het woord ‘Wodka’ eigenlijk Russisch is voor… ‘watertje’!

Hoewel Gin beschouwd wordt als een typisch Engelse drank, liggen de wortels van dit distillaat in Nederland. Gin is eigenlijk de Engelse versie van de Nederlandse jenever en zeer geschikt om te mixen met andere dranken.

De bartender vertelt over het ontstaan van Wodka & Gin, de verschillende basisingrediënten en neemt je al proevend de gehele wereld over. Pure Wodka of toch liever ‘in the mix’? Na de tasting ga je zelf klassieke, maar ook vernieuwende Wodka & Gin cocktails bereiden!

Dit programma is inclusief:

  • Professionele begeleiding
  • Gebruik materialen
  • Proeven verschillende cocktails

Maak je programma compleet met deze uitjes…

Extra informatie

Min. group

Vanaf 9 personen

Tijd

2 uur

Locatie

Centrum

Type activiteit

Binnenactiviteit