Beleef Breda per motorboot

Geniet vanaf het water en zie Breda eens van de andere kant!

Vanaf: € 15,00 p.p

Vanaf het Spanjaardsgat naast de nieuwe haven, begint de tocht over de singels van Breda per motorboot. Je ziet Breda vanuit een heel ander oogpunt. De wegen en auto’s zijn nauwelijks te zien en wat overblijft zijn de prachtige gebouwen, monumenten en natuur langs het water. Delen van de tocht waan je je niet meer in de stad maar in een natuurgebied met een enkele visser langs de oever. De route voert onder andere langs de Koninklijke Militaire Academie, de oude watertoren, het Chassé Park en de Seelig kazerne. De motorboten worden aangedreven met een buitenboordmotor en je vaart je eigen boot zelf!

Vanaf 4 personen
2 uur
Centrum
Buitenactiviteit
  Reset options

De vaarroute:

Hoe ziet de route van bootje varen via Beleef Breda eruit. Vanaf het Spanjaardsgat naast de nieuwe haven, begint de tocht over de singels van Breda per motorboot. Je ziet Breda vanuit een heel ander oogpunt. De wegen en auto’s zijn nauwelijks te zien en wat overblijft zijn de prachtige gebouwen, monumenten en natuur langs het water. Delen van de tocht waan je je niet meer in de stad maar in een natuurgebied met een enkele visser langs de oever. De route voert onder andere langs de Koninklijke Militaire Academie, de oude watertoren, het Chassé Park en de Seelig kazerne. De motorboten worden aangedreven met een buitenboordmotor en je vaart je eigen boot zelf!

Het start- en eindpunt van de tocht bevindt zich op een belangrijk punt in de geschiedenis van Breda; het Spanjaardsgat. Hier overwon Adriaan van Bergen de Spanjaarden en gaf Breda terug aan de Nederlanders. Aan de oever van het Spanjaardsgat ligt het ponton van BeleefBreda waar je door onze havenmeesters ontvangen wordt, een korte instructie krijgt en een Bredaos waoterboekske mee krijgt voor de tocht. In het huisje op ons ponton is er (beperkte) mogelijkheid om je kostbaarheden droog op te bergen tijdens de tocht rond het centrum van Breda.

Annuleringsverzekering:

Wanneer je niet het risico wilt lopen dat het slecht weer is tijdens de vaartocht, dan is er de mogelijkheid om een annuleringsverzekering af te sluiten. Je kunt dan de gehele motorboottocht tót 24 uur voor aanvang annuleren. Het bedrag van de reservering minus de annuleringsverzekering wordt gerestitueerd. Het is niet mogelijk om personen te annuleren middels deze annuleringsverzekering.

Losse verhuur:

Van april tot en met Oktober (afhankelijk van het weer) is er in het weekend de mogelijkheid om zonder reservering een tocht te maken in één van onze motorboten wanneer deze beschikbaar is. Op zaterdag en zondag is er bij goed weer van 12:00 tot 17:00 uur altijd iemand van BeleefBreda aanwezig op het ponton bij Spanjaardsgat.

Belangrijk:

 • Iedereen die met de motorboot gaat varen moet kunnen zwemmen. Je dient in het bezit van een zwemdiploma te zijn of zwemlessen volgen.
 • Het is mogelijk om met minder dan vier personen te reserveren, echter dient er in dat geval  wel voor vier personen betaald te worden.
 • Bij alle vaartochten dient er ten alle tijden minimaal één meerderjarig persoon (18+) deel te nemen.
 • Er mag tijdens de toch NIET worden in en of uitgestapt langs de route. Hou rekening met een sanitaire stop voordat je gaat varen.
 • Verder dan de Duivelsbrug mag er niet gevaren worden.
 • Varen onder invloed van drank en of drugs is NIET toegestaan.
 • Het is toegestaan om eigen consumpties te nuttigen aan boord.
 • Honden aan boord zijn toegestaan, mits aangelijnd.
 • In het weekend is het NIET mogelijk om 3 uur te varen, enkel 2 uur.
 • Op het ponton verhuren wij muziekboxen. Deze kun je tegen het bedrag van € 25,- borg meenemen tijdens je vaart!

Dit programma is inclusief:

 • Uitleg van instructeur
 • Gebruik motorboten inclusief benzine
 • ‘Bredaos waoterboekske’ met routekaart en informatie over de bezienswaardigheden onderweg
 • Eventueel gebruik tonnen/zwemvesten

Maak je programma compleet met deze uitjes…

Extra informatie

Min. group

Vanaf 4 personen

Tijd

2 uur

Locatie

Centrum

Type activiteit

Buitenactiviteit