Bierproeverij met rondleiding

Met een keuze uit 125 biersoorten is er voor elk wat wils!

 15,00

In vroegere tijden was water ongezond en dronk de Nederlander bier in plaats van water, ongeveer 450 liter per jaar! Breda heeft een rijke biergeschiedenis met op het hoogtepunt meer dan 60 brouwerijen. Allen ontstaan uit kleine huisbrouwers. De enige overgebleven brouwerij is in het centrum van Breda gevestigd, in een prachtig bruin café met eigen brouwerij en biermerk.

Vanaf 10 personen
1,5 uur
Centrum
Binnenactiviteit
10 personen
    Reset Opties
Artikelnummer: N/B Categorie:

De brouwerij:

De bierproeverij start met een rondleiding. Hierin zie je het hele brouwproces voorbij komen en wordt door de brouwer verteld wat er nodig is om bier te maken. Je loopt langs de koperen brouwketels en ziet het gistingsproces in de verschillende stadia. Ook worden de verschillen in bier besproken, want bier is er in vele soorten en maten.

Het biercafé brouwt het merk “de Drie Hoefijzers”; een bier dat traditioneel bij Breda hoort en alleen hier gebrouwen wordt. Na afloop van de rondleiding is er dan ook de mogelijkheid dit unieke bier te proeven, rechtstreeks uit de tap.

Proeverij:

Bier moet natuurlijk ook gedronken worden, daarom hebben wij na de rondleiding een kleine proeverij voor je klaar staan. Je krijgt vier verschillende biertjes te proeven met het bijbehorende verhaal achter het bier. De bieren zijn zo gekozen dat je de brede verschillen kunt proeven.

Na de proeverij heb je de mogelijkheid je favoriete biertje of een nog niet eerder geproefd biertje aan de bar te bestellen om je bierbeleving helemaal compleet te maken.

Weekend:

Vanwege de drukte in het weekend zal de proeverij op de vrijdag, zaterdag en zondag vervangen worden voor een bierproefwedstrijd. Bij de bierproefwedstrijd krijgt je een aantal bieren te proeven waarbij je dient te raden welke bieren het zijn. Het arrangement is in het weekend alleen te reserveren van 14:30 tot 16:00 uur.

Let op! Deze locatie is op woensdag gesloten.

Dit programma is inclusief:

  • Ontvangst met welkomstbiertje
  • Rondleiding door erkend bierbrouwer
  • Proeverij of wedstrijd met vier proefglaasjes

Maak je programma compleet met deze uitjes…

Extra informatie

Min. group

Vanaf 10 personen

Tijd

1,5 uur

Locatie

Centrum

Type activiteit

Binnenactiviteit