Een nieuwe maand, een nieuw jaar!

Categorie:Blog

De kerstboom hebben we er natuurlijk alweer lang uit gegooid en we kijken zelfs al een beetje uit naar de lente; de tijd van bootje varen en outdoor activiteiten! Maar voor nu is het nog gewoon winter, en gelukkig zijn er dan ook meer dan genoeg leuke uitjes voor binnen. De meest geboekte activiteit in januari is bij ons het Spanjaardsgat, ben je al in onze donkere kelder geweest? Hier proef je de geschiedenis van Breda!Allemaal heel interessant natuurlijk, maar wat nog veel interessanter is: Kom je er weer uit ?!

Het Spanjaardsgat is een interactieve beleving met de geschiedenis van Breda als speelveld. In een oud keldertje in het centrum van Breda wordt je opgesloten met jouw groep. Nu is er voor jou de mogelijkheid om in de huid van een Spanjaard te kruipen. Je beleeft het gevoel van gevangenschap met meerdere Spanjaarden in een kille donkere cel. Tijdens dit gevangenschap wordt er van je verwacht dat je je uiterste best doet om weer van je vrijheid te genieten. Je wordt elke seconde in de gaten gehouden door een cipier, die niet bang is om de gevangenen streng aan te pakken. Je gaat de strijd aan tegen  andere Spanjaarden (van je eigen groep) in een andere cel. Voer opdrachten uit, los raadsels op en zorg ervoor dat levenslang vastzitten geen optie meer is. Verdien jij genoeg edelstenen om de cipier om te kopen en te ontsnappen?

Hou je toch meer van de traditionele escape room? Dan is er nog onze Hunting Game! Wel belangrijk om te weten: Deze is niet voor bange konijntjes. Je wordt namelijk opgesloten door onze jager en het is nog maar de vraag of je hier ooit (levend) uitkomt.

Januari wordt als veel mensen gezien als een saaie maand, maar niks is minder waar in Breda! De eerste maand van het jaar is wat ons betreft de perfecte maand om bij te komen van de feestdagen en om ons weer voor te bereiden op carnaval. Toch nog op zoek naar iets leuks? Dit is er aankomende maand te doen:

  • Voorbereiden Klunen: Op 24 januari kan je een kaartje scoren bij Venise Bar voor het Klunen op 2 februari. Wees er snel bij, want de kaartjes zijn gewild.
  • Cultuurnacht: Op 25 januari is het cultuurnacht in Breda, zowel voor volwassenen als voor kinderen! Meer informatie vindt je hier.
  • Eens zin in iets héél anders? Ga naar het Heet, Zuur en Hop festival van Brouwerij Frontaal!
  • Net zo gek op spelletjes als wij zijn? Schrijf je in voor het Brabants Kampioenschap 30 seconds.
  • Doe jij niet mee aan Dry January? Dan is een cocktailworkshop ook een goed idee!

Kortom: er is nog genoeg te doen in januari en voor je het weet is de maand alweer voorbij.

Tot volgende maand!

Lisanne