Ja, ja, ik voel het al…

Categorie:Blog

EINDELIJK – Januari (die wel 56 dagen leek te duren) is voorbij en dat is fijn! Het is tijd voor mijn lievelingsmaand!

Niet omdat het mooi weer is, de vogels fluiten of het nog licht is wanneer je naar huis gaat vanaf je werk…  nee, natuurlijk gaat dit maar om één ding; Carnaval!

Stiekem wil ik nooit vertellen dat ik van bóven de sloot kom maar dat is zo nu en dan nog best te horen. Ik doe mijn best op een zachte G, ontbijt met worstenbroodjes, ben gek op bier en Schrobbeler en vier 5 dagen volle bak carnaval. Al sinds jongs af aan was ik tijdens de carnaval te vinden in Ut Kielegat en daar is ook mijn liefde voor Breda begonnen. De vriendelijkheid, het bourgondische genieten, de prachtige plekken en de gezelligheid. Nee, ik ga niet meer terug over de sloot!

In februari beginnen bij ons op kantoor de carnavalskriebels al vroeg te kriebelen en voeren we altijd de eeuwige discussie of het al te vroeg is voor de carnavals radio. In de week vóór carnaval organiseren we voor onze instructeurs een ware carnavalskroegentocht waarbij een aantal leuke spelletjes en goede outfits niet mogen ontbreken en op de vrijdag gaan we verkleed naar kantoor. Een beetje gek, maar zo gezellig!

Tijdens het carnavalsweekend is het voor ons wat lastiger om citygames in te plannen, maar de stepkroegentochten gaan gewoon door! Leuk juist, vooral voor de mensen die niet weten dat zij iets geboekt hebben met carnaval. Die worden compleet overdonderd door een uitzinnige, verkleedde en enthousiaste menigte. Oké, het steppen gaat op sommige plaatsen dan ook iets minder goed maar dat mag de pret niet drukken!

Natuurlijk zijn er nog voldoende mogelijkheden buiten de carnaval om om een beetje gek te doen in de stad. Wat denk je van Breda de gekste, Groeten uit Brabant of loop eens mee met de Hilarische kilometer.

Ben je iets minder enthousiast over carnaval dan wij, dan zijn er natuurlijk ook genoeg leuke activiteiten die je bij ons kunt volgen! Niet zo bekend, maar daarom niet minder leuk; een GPS-tocht door de stad Breda in Beeld, Streetgolf of volg eens een originele workshop om te kijken of jij niet beschikt over een heel bijzonder talent!

Kortom, een winterse maand maar daarom zeker niet minder leuk! Trek je lolbroek aan, zet je feestneus op en maak er weer een feestje van. Tegen alle carnavallers zeggen wij Alaaf! en tegen de rest Houdoe!

Laura