Karikatuur tekenen

Creatieve workshop met als resultaat een hilarisch zelfportret!

 36,00

De eerste persoon die met karikatuur tekenen is begonnen is Leonardo da Vinci. Na de 18de eeuw werd het karikatuur tekenen steeds populairder. Cartoonisten gingen politici op een ongewone manier afbeelden in bladen en kranten. Het woord “karikatuur” wordt ook gebruikt voor een persoon of een ding met een gedrag dat sterk overdreven of stereotype is.

Vanaf 6 personen
2 uur
Centrum Ginneken
Binnenactiviteit
6 personen

Workshop:

Tijdens deze workshop leer je eerst de basis principes van het karikatuurtekenen. Een professionele karikaturist legt de theorie uit over het karikatuur tekenen. Je krijgt de basis stappen uitgelegd waarna je zelf aan de slag gaat om van de vrijgezel of van een vriend of vriendin een karikatuur te maken. De karikaturist zal rondlopen om tips en trucs te geven waardoor de tekening nog professioneler zal worden.

Aan het eind worden de gemaakte kunstwerken besproken met alle deelnemers en daarna opgehangen in de portrettengalerij. De maker van de leukste tekening wordt beloond met een persoonlijke cartoon, gemaakt door de tekenaar, die als afsluiting van deze workshop gemaakt wordt.

Deze workshop is inclusief:

  • Materiaal
  • Professionele begeleiding door karikaturist
  • Eén karikatuur per groep gemaakt door de begeleider

Maak je programma compleet met deze uitjes…

Extra informatie

Min. group

Vanaf 6 personen

Tijd

2 uur

Locatie

Centrum Ginneken

Type activiteit

Binnenactiviteit