Stepkroegentocht - sfeer | Beleef Breda

Jouw ultieme gids voor een legendarisch vriendenweekend in Breda

Categorie:Blog

Ben je op zoek naar de perfecte vriendenweekend locatie? Zoek dan niet verder! Wist je namelijk dat Breda de beste nachtleven-opties van Zuid-Nederland biedt?
Breda, met zijn historische charme en bruisende energie bezorgt jou en je vrienden het weekend van jullie leven. Als dé kenner van Breda hebben we de leukste tips, trics en activiteiten voor je op een rijtje gezet zodat jullie vriendenweekend er een gaat worden om nooit meer te vergeten.

Voorbereiding is het halve werk

Denk je dat een maanlanding ingewikkeld is? Wacht maar tot je probeert om het perfecte vriendenweekend te plannen! Maar geen zorgen, want bij BeleefBreda gaan we je helpen het vetste weekend te plannen. Met een beetje humor en wat strakke voorbereiding wordt het plannen zelf al een feestje. We bieden je de ultieme succesformule. Een goede vriendenweekend locatie: Breda én activiteiten van BeleefBreda.

Breda is de ideale vriendenweekend locatie!

Breda is de plek waar je moet zijn voor veel gezelligheid en bourgondisch genieten. Met ons levendige uitgaansleven, groene parken en mooie historische locaties, is het de ideale setting voor een vriendenweekend. Je kunt er zowel stappen tot in de late uurtjes als heerlijk genieten op een terrasje en het lekker rustig aan doen. Breda is perfect voor diegenen die een weekendje weg met vrienden willen dat zowel actief als relaxt is. Breda combineert cultuur, avontuur en ontspanning op een manier die je nergens anders in Nederland vindt. Dat durven wij als Breda experts echt wel te stellen!

De tofste vriendenweekend activiteiten

Bij BeleefBreda zijn we dé expert in Breda als het gaat om toffe activiteiten en vriendenweekend spellen die je weekend onvergetelijk zullen maken. We zetten de leukste activiteiten voor groepen mannen voor je op een rijtje zodat jij niets meer hoeft uit te zoeken en alleen nog maar hoeft te kiezen.

Onze top 5 mannenweekend activiteiten:

  1. Als je altijd al jouw vrienden in de boeien heb willen slaan als politie agent, dan is dit je game: Cops & Robbers. Je speelt zowel een ronde boef als een ronde agent. Als boef moet je opdrachten in het centrum van Breda uitvoeren en dit moet je onopvallend te doen zodat je uit handen blijft van de agenten! Als agent moet je deze boeven proberen op te sporen en ze terug te brengen naar de cel waar ze horen! Een toffe manier om meteen Breda te ontdekken.
  2. Kun jij een hole-in-one slaan met een biertje in je hand? Dat kan tijdens onze PubGolf activiteit. We bezoeken de 4 leukste kroegen in Breda en dagen je uit om met zo min mogelijk slagen de hole te bereiken.
  3. Altijd al mee willen doen aan Expeditie Robinson? Wij hebben nu een echte City variant!
    Een actieve citygame waarbij je in teams de strijd met elkaar aangaat om zoveel mogelijk punten bij elkaar te krijgen en er zo min mogelijk te verliezen. Probeer de andere teams te verzwakken, zodat jouw team sterker wordt en maak het de andere moeilijk tijdens verschillende opdrachten.
  4. Het Spanjaardsgat: Een escape room waar je bijna niet meer uitkomt. In een donkere kille kelder worden jullie in de gaten gehouden door een cipier, die niet bang is om de gevangenen streng aan te pakken. Verdienen jullie genoeg edelstenen om de cipier om te kopen?
  5. Opdrachten met bananen, sleutels en pikante thema’s… en dat terwijl je met een step langs de leukste kroegen van Breda gaat tijdens onze Stepkroegentocht! We nemen je mee naar 4 mooie locaties in ons gezellig Breda. Het team dat na het bezoeken van de vier cafés de meeste punten verdiend heeft, wint natuurlijk een prijs!

Heerlijk eten en stappen tot in de late uurtjes

Een vriendenweekend is niet compleet zonder goed eten en avondje doorhalen tot in de vroege uurtjes. In Breda hebben we vele restaurants waar je kunt genieten van zowel lokale als internationale keukens. Een echte aanrader voor de lunch is De Bourgondische lunch. Deze bestaat uit witte en bruine broodjes in een wisselende samenstelling. Daarnaast is er een ruime keuze uit heerlijke vers gesneden kazen, parmaham, brie en huisgemaakte smeersels en salades. Er staat ook vers geperste jus d’orange, verse melk en koud water klaar. Voor het diner hoef je ook niet lang na te denken, we hebben een toffe selectie van de leukste dinnergames in Breda. En wanneer de zon ondergaat, komt de stad echt tot leven. Ontdek onze sportiefste bar en eetcafé Old Dutch waar je de nacht inluidt.

Accommodatie: slaap lekker

Na al dat verkennen, eten en wandelen is het ook tijd voor een goede nachtrust. Breda biedt vele opties, van gezellige B&B’s tot luxe hotels. Kies een plek die past bij de vibe van je groep. Zoek je een basic en vooral betaalbaar hotel? Neem dan hier een kijkje. Zoek je een overnachting met wat meer luxe en een toplocatie? Bekijk dan onze 4-sterrenovernachting in hartje centrum!

Tips voor een onvergetelijk vriendenweekend in Breda

  • Plan vooruit: zorg dat je de activiteiten ruim van tevoren boekt, vooral als je met een grote groep bent. Hier vind je een totaaloverzicht van al onze vriendenweekend activiteiten.
  • Regel een goede accommodatie voor de nacht: kies een locatie in het centrum zodat alle actie binnen handbereik is en je geen geregel hebt met openbaar vervoer en/of taxi’s.
  • Reserveer van tevoren een restaurant: zeker met een grote groep is het verstandig om van tevoren te reserveren.
  • Flexibiliteit is key: wees bereid om je plannen aan te passen aan het weer of de interesses van je vriendengroep.
  • Relax ook een beetje: plan ook rustmomenten in zodat jullie een beetje kunnen bijkomen.
  • Herinneringen vastleggen: vergeet niet om veel foto’s of video’s te en deze in een groepsapp te delen voor hilarische momenten.

Vriendenweekend in Breda

Een vriendenweekend in Breda is er een om nooit te vergeten. Met onze toffe activiteiten, gezellige restaurants en bars, maken jullie herinneringen die je voor altijd bij zullen blijven. Breda is de perfecte bestemming voor een weekend weg met vrienden. Dus, klaar om Breda onveilig te maken? Boek nu jouw onvergetelijke vriendenweekend en maak herinneringen voor het leven!