Suppen in Breda | BeleefBreda

Top 10 leuke activiteiten in Breda

Categorie:Blog

Breda is uitgeroepen tot de Beste Binnenstad van Nederland. En dat is niet zonder reden: een bezoek aan onze bourgondische parel staat garant voor gezelligheid! Maar wat te doen in Breda tijdens een dagje uit of weekendje weg? Strijk neer op een terras op de Grote markt, volg een creatieve workshop met je vrienden of vriendinnen of boek een dinerspel in een van onze gezellige restaurants. Bij BeleefBreda zetten we leuke activiteiten in Breda voor je op een rijtje. Bekijk hier de lijst van activiteiten per thema:

Actieve uitjes in Breda

Of je nu een inwoner bent of de stad bezoekt, Breda biedt tal van mogelijkheden om je energie kwijt te kunnen. Van avontuurlijke outdoor activiteiten tot stadsavonturen die je hart sneller doen kloppen. Ontdek de stad op een unieke manier, ga de uitdaging aan met vrienden, familie of collega’s, en geniet van de combinatie van sport, spel en ontdekking. In Breda vind je de perfecte mix voor een onvergetelijk en actief dagje uit!

  1. Bubbelbal: bubbel voetbal is de meest hilarische groepsactiviteit en is ideaal om je buikspieren te trainen van het lachen. En dat geldt niet alleen voor de spelers, maar ook voor het publiek. Tijdens het spel zit je namelijk met je hoofd en bovenlichaam vast in een plastic bal met lucht. Dit zorgt tijdens het potje voetbal voor heel veel grappige momenten.
  2. Lasergamen: de laserarena in Breda is één van de grootste en meest sensationele van Nederland. In een duistere, verlaten havenloods van Chicago loert het gevaar van alle kanten. Individueel of als team ga je een adembenemende strijd aan. Na vijftien minuten is beslist wie de winnaar van deze lasergame is!

Neem hier een kijkje bij onze andere sportieve activiteiten in Breda.

 

Wat te doen in Breda op het gebied van culturele uitjes?

Liefhebbers van kunst en geschiedenis zullen in Breda volop genieten. Onze historische stad barst van de culturele schatten. Verken met ons de rijke historie van Breda. De historische rondleidingen en artistieke workshops bieden een divers aanbod voor een bijzondere Breda ervaring. Laten we verdwalen in de charmante straatjes en meer leren over de lokale kunst en geschiedenis.

  1. Streetart: wist je dat Breda iets te maken heeft met het ontstaan van New York? Dat de geheimzinnige manager van Elvis hier vandaan kwam? En dat de stad via een listige truc heroverd werd van de Spanjaarden? Nee? Boek dan onze stadswandeling in Breda en kom achter al deze verhalen, en meer!
    Liever met de fiets? Boek dan de fietsroute door Breda.
  2. Leer Breda écht kennen: in de Hilarische Kilometer zal een geboren en getogen Bredanaar, bekend van straattheater, ludieke acts en presentaties jullie op zijn eigen unieke en verrassende manier begeleiden door Breda. Deze 2,5 uur durende tocht gaat met eigentijds en energiezuinig vervoer. Denk aan de huifkar, brommer, boot, bus etc. Onderweg bezoek je een aantal specifiek Bredase cafés in het centrum. Gezelligheid en hilariteit gegarandeerd!

Bekijk hier al onze échte Bredase citygames en stadstours

 

Op zoek naar een spannend uitje in Breda?

De thrillseekers onder ons kunnen bij BeleefBreda ook hun hart ophalen. Met verschillende duistere escape games en bloederig dinerspellen biedt Breda een unieke ervaring voor liefhebbers van spanning en mysterie. Waag je aan een angstaanjagende escape room waar elke minuut telt, of duik in de wereld van intrige en strategie tijdens een interactief dinerspel. Deze spannende activiteiten zijn perfect voor diegenen die op zoek zijn naar een adrenalinekick en een onvergetelijke ervaring in het hart van Breda.

  1. Moordspel Hotel de Botel: tijdens dit diner wordt Hendrik dood gevonden op het toilet… hij is vermoord…. Maar door wie…? Tijdens het dineren komt de rechercheur met allerlei spannende bewijzen waardoor je je medespelers kan verdenken en in de huid van je eigen rol kruipt. Wie is volgens jou de moordenaar of ben jij de moordenaar?…
  2. Escapegame in Breda: In een oud keldertje in het centrum van Breda wordt je opgesloten met jouw groep. Tijdens de gevangenschap wordt er van je verwacht dat je je uiterste best doet om weer van je vrijheid te genieten. Je wordt elke seconde in de gaten gehouden door een cipier, die niet bang is om de gevangenen streng aan te pakken. Voer opdrachten uit, los raadsels op en zorg ervoor dat levenslang vastzitten geen optie meer is. Durf jij het aan?

Neem hier een kijkje bij onze spannende dinerspellen in Breda of bekijk verschillende escapegames in Breda

 

Culinaire activiteiten Breda

Ontdek de authentieke Brabantse gastvrijheid en geniet van heerlijke gerechten uit onze lokale Brabantse keuken! Neem deel aan een culinaire workshop om je kookkunsten te verfijnen of ga heerlijke lunchen of dineren in een van onze mooie restaurants.

  1. Bourgondische lunch: even weg van de drukte van de stad, waan je je in de middeleeuwen in een sfeervolle kelder met kaarslicht. In de kelder zijn nog authentieke voorwerpen en tekeningen te vinden uit de middeleeuwen die deze locatie extra speciaal maken. Boek hier een bourgondische lunch in breda.
  2. Biergondisch Breda: verdeeld in kleine teams ga je op (bier)ontdekkingstocht in Breda. Je leert Breda beter kennen met behulp van een GPS, boekje met bezienswaardigheden en verschillende vragen. Al lopend kom je langs mooie en bijzondere punten van Breda. Halverwege de tocht bezoek je een café voor een Bredase bierproeverij. Je krijgt een aantal proefglaasjes bier en de bierkaart. Welke bieren zitten in de glazen? Wie van het team is de beste proever? Deze scores zijn extra bonuspunten en kunnen de uitslag van de tocht behoorlijk beïnvloeden!

Neem hier een kijkje bij onze culinaire activiteiten in Breda.

 

Wateractiviteiten in Breda

Wie van water houdt, is in Breda helemaal thuis. Breda met zijn mooie singels is de ultieme locatie voor allerlei wateractiviteiten. Wil je ontspannen met een rustige boottocht of avontuurlijk kanoën? Breda biedt talloze leuke activiteiten.

  1. Kanoën in Breda: vanaf het Spanjaardsgat naast de nieuwe haven, begint de tocht over de singels van Breda per kano. Je ziet Breda vanuit een heel ander oogpunt. De wegen en auto’s zijn nauwelijks te zien en wat overblijft zijn de prachtige gebouwen, monumenten en natuur langs het water. Delen van de tocht waan je je niet meer in de stad maar in een natuurgebied met een enkele visser langs de oever. De route voert onder andere langs de Koninklijke Militaire Academie, de oude watertoren, het Chassé Park en de Seelig kazerne.
  2. Tandem waterfietsen: samen met je vrienden, familie of collega’s ga je op een unieke manier genieten van de Bredase singels. Het is een super leuk uitje waarbij je langs vele Bredase hotspots fietst. Het is niet mogelijk om in het water te vallen, je kunt je leukste outfit aantrekken!

Bekijk hier alle wateractiviteiten in Breda

 

Leuke activiteiten in Breda bij BeleefBreda

Verken Breda op een unieke manier met BeleefBreda. Bij ons vind je een breed assortiment aan leuke activiteiten en ervaringen in deze prachtige stad.Waar wachten jullie nog op? Neem contact met ons op via het contactformulier, per mail, telefoon of chat!